21. ledna 2017

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

250 g droždí, pórek, mrkev, česnek, majoránka, sůl, kuřecí vývar, vejce, strouhanka, cibule, mletý pepř, vegeta
Do kuřecího vývaru dáme nakrájený pórek a nastrouhanou mrkev a necháme vařit. Mezi tím si uděláme knedlíčky. Na olej dáme rozpustit droždí, pak přidáme nakrájenou cibulku zamícháme a odstavíme. Do toho postupně přidáváme rozmačkaný česnek, vejce, sůl, pepř a majoránku. Směs zahustíme strouhankou a uděláme menší knedlíčky. Další postup je stejný jako u játrových knedlíčků. Přidají se do polévky a nechají se chvilku povařit. Na konec můžeme do pórkové polévky s drožďovými knedlíčky přidat vegetu pro dochucení.

Žádné komentáře:

Okomentovat