21. ledna 2017

Česneková polévka s knedlíčky

3 stroužky česneku, vejce, Vegeta, 100 g kapusty, drcený kmín, 2 lžíce sádla, sůl, pepř
knedlíčky:  2 plátky slaniny, vejce, vařené brambory, 2 stroužky česneku, houska,lžička másla, 2 lžíce hrubé mouky
Nejdříve si připravíme knedlíčky. Housku nakrájíme na drobné kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme na pánvi, přisypeme kostičky žemle, opečeme a necháme vychladnout. Máslo utřeme se solí, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhané vařené brambory, žemli se slaninou a vejce. Hmotu promícháme a zahustíme hrubou moukou. Z těsta vytvoříme knedlíčky zhruba velikosti vlašského ořechu. Ty vaříme zvlášť v osolené vařící vodě po dobu asi 6 minut. Hotové knedlíčky vložíme na závěr do polévky. Na polévku si oloupeme česnek, prolisujeme ho a lehce orestujeme na sádle, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okmínujeme a zavaříme. Do vroucí vody přidáme na proužky nakrájenou kapustu a povaříme asi 10 minut. Potom do vroucí polévky vlijeme rozšlehané vejce a necháme ho srazit. Česnekovou polévku můžeme dochutit Vegetou. Nakonec přidáme hotové knedlíčky a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat