21. ledna 2017

Vydatná uzenka

450 g uzené ryby, bobkový list, 850 ml mléka, 25 g másla, stroužek česneku, cibuli, lžíci hladké mouky, červenou papriku, nakrájenou, 130 ml sherry nebo jiného dezertního vína, 230 g moučných brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky, 100 g mražených kukuřičných zrn, sůl, pepř na dochucení
Celou rybu vložte do hrnce a zalijte mlékem. Přidejte bobkový list, uveďte do varu a deset minut mírně vařte. Pak vyjměte rybu, maso rozdělte vidličkou na lupínky a mléko přeceďte.V hrnci na středním plameni osmahněte na másle cibulku; trvá to tři až čtyři minuty. Pak ji poprašte moukou, zasmahněte, přisypte česnek i kousky papriky a společně smažte ještě pět minut. Poté směs zalijte sherry a za stálého míchání nechte téměř všechnu tekutinu odpařit.Do hrnce přidejte brambory a sladkou papriku, zalijte přecezeným mlékem, osolte a opepřete. Uveďte do varu, plamen stáhněte, polévku přikryjte poklicí a čtvrt hodiny mírně vařte. Potom přisypte kukuřici a provářejte ještě pět minut. Polévku odstavte a vmíchejte rybu.

Žádné komentáře:

Okomentovat