Chřest omyjeme, dřevnaté konce odřízneme, spodní, tužší část oškrábeme a nakrájíme na stejně dlouhé kousky. Cibuli nakrájenou na kostičky spolu s chřestem osmažíme na rozpáleném oleji. Zalijeme vývarem z MAGGI Zlatého zeleninového bujónu a uvaříme doměkka. Několik kousků uvařeného chřestu necháme stranou, ostatní rozmixujeme.Chřestovou směs rozředíme mlékem, přivedeme znovu k varu a zavaříme jíškou. Mrkev nakrájíme na kolečka a uvaříme je v polévce. Rýži uvaříme doměkka, vymačkáme z ní vodu a necháme vychladnout. Hotovou polévku ochutíme muškátem, pepřem a solí. Do talířů vložíme kousky vařeného chřestu, knedlíčky z vařené rýže (vykrajované lžičkou namočenou v horké vodě) a zalijeme horkým krémem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. ledna 2017
Francouzský chřestový krém
300 g zeleného chřestu, cibule, maggi zlatý zeleninový bujon, jíška, lžíce oleje, 100 ml mléka, žloutek, mrkev, předvařená rýže - 1 sáček, muškátový oříšek, pepř
Chřest omyjeme, dřevnaté konce odřízneme, spodní, tužší část oškrábeme a nakrájíme na stejně dlouhé kousky. Cibuli nakrájenou na kostičky spolu s chřestem osmažíme na rozpáleném oleji. Zalijeme vývarem z MAGGI Zlatého zeleninového bujónu a uvaříme doměkka. Několik kousků uvařeného chřestu necháme stranou, ostatní rozmixujeme.Chřestovou směs rozředíme mlékem, přivedeme znovu k varu a zavaříme jíškou. Mrkev nakrájíme na kolečka a uvaříme je v polévce. Rýži uvaříme doměkka, vymačkáme z ní vodu a necháme vychladnout. Hotovou polévku ochutíme muškátem, pepřem a solí. Do talířů vložíme kousky vařeného chřestu, knedlíčky z vařené rýže (vykrajované lžičkou namočenou v horké vodě) a zalijeme horkým krémem.
Chřest omyjeme, dřevnaté konce odřízneme, spodní, tužší část oškrábeme a nakrájíme na stejně dlouhé kousky. Cibuli nakrájenou na kostičky spolu s chřestem osmažíme na rozpáleném oleji. Zalijeme vývarem z MAGGI Zlatého zeleninového bujónu a uvaříme doměkka. Několik kousků uvařeného chřestu necháme stranou, ostatní rozmixujeme.Chřestovou směs rozředíme mlékem, přivedeme znovu k varu a zavaříme jíškou. Mrkev nakrájíme na kolečka a uvaříme je v polévce. Rýži uvaříme doměkka, vymačkáme z ní vodu a necháme vychladnout. Hotovou polévku ochutíme muškátem, pepřem a solí. Do talířů vložíme kousky vařeného chřestu, knedlíčky z vařené rýže (vykrajované lžičkou namočenou v horké vodě) a zalijeme horkým krémem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat