21. ledna 2017

Bramborová polévka s hráškem a houbami

1,5 l vody, sůl, 250 g brambor, cibule, majoránka, mletý pepř, 100 g zeleného hrášku, 100 g čerstvých hub, 2 stroužky česneku, 50 g másla, 50 g hladké mouky,  zelená nať 
Očistíme si brambory, nakrájíme je na kostičky a dáme je vařit do vody na polévku. Vodu osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Oloupeme si a nakrájíme cibuli, očistíme houby a nakrájíme je na plátky nebo na kostičky. Připravíme si i hrášek - můžeme použít mražený nebo sterilovaný. Připravené suroviny dáme do vařící vody s bramborami. Zvlášť na pánvi si uděláme zlatou jíšku z trochu hladké mouky a másla - rozředíme ji vlahou vodou a vlijeme do polévky. Trochu ještě provaříme. Bramborovou polévku zdobíme nasekanou zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat