21. ledna 2017

Slepičí polévka s těstovinami a droby

středně velká tučnější slepice s droby, 3 mrkve, 3 petržele, 0,5většího celeru, velká cibule, 200 g silnějších širokých nudlí, sůl, pepř, chilli paprička, petrželka 
Do velkého hrnce vložíme na čtvrtky naporcovanou slepici bez drobů, celou očištěnou kořenovou zeleninu, kuličky černého pepře, omytou neoloupanou cibuli. Hrnec až po okraj naplníme studenou vodou. Uvedeme pomalu do varu. Na mírném ohni necháme vařit asi hodinu. Zvlášť do měkka uvaříme droby spolu s chilli papričkou a solí. Oba vývary postupně scedíme a slijeme, maso ze slepice dobře obereme a nasekáme najemno spolu s uvařenými droby. Do vroucího vývaru vložíme nudle a vaříme 4 minuty. Nakonec přidáme maso a podáváme s nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat