20. ledna 2017

Kuřecí polévka s houbami

80 dkg kuřecí drůbková směs, 20 dkg zelenina (mrkev, celer, petržel, kapusta), cibule, hrst namočené sušené houby, lžíce máslo nebo olej, sůl, lžička mletá sladká paprika
na jíšku:  5 dkg máslo, 5 dkg polohrubá mouka 
Kuřecí maso a drůbky řádně opereme, očistíme a vložíme do hrnce. Přidáme sůl a zalijeme vodou tak, aby bylo maso lehce potopeno. Jakmile začne voda vřít, přikryjeme poklicí a pomalým varem vaříme asi 45 minut. Čím méně budeme poklici nadzvedávat, tím kratší dobu budeme maso vařit. Měkké maso vyjmeme, vývar případně přecedíme a zahustíme ho jíškou a dolijeme na celkový objem cca 2 litry. Očistěnou, omytou zeleninu, cibuli a houby nakrájíme na drobné nudličky. Máslo na pánvičce rozehřejeme, přidáme připravenou zeleninu, cibuli a houby a krátce podusíme. Nakonec zasypeme červenou paprikou. Zamícháme a vše vložíme do zahuštěného vývaru. Naposledy dáme do polévky drůbky i maso, vše rovněž nakrájené na úhledné nudličky. Je-li třeba, dosolíme. Před podáváním posypeme rozsekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat