21. ledna 2017

Francouzská zeleninová polévka

2 kedlubny, 2 mrkve, čtvrtka zelí, čtvrtka mladé kapusty, 2 lžíce hrášku, 2 lžíce másla, bílý mletý pepř, sůl, čerstvá petrželka na ozdobu, balení Maggi Slavnostní francouzská polévka
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpustíme máslo a všechnu zeleninu na něm osmahneme. Pak ji zalijeme polévkou připravenou z obsahu sáčku MAGGI Slavnostní francouzské polévky, osolíme, uvedeme do varu, po pěti minutách přidáme hrášek a vše vaříme téměř doměkka (zelenina i hrášek by měly být při podávání ještě na skus pevné). Hotovou polévku dochutíme špetkou mletého pepře. Francouzskou zeleninovou polévku podáváme s jemně rozsekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat