Ze sádla a krupičky připravíme jíšku, do ní zamícháme vejce a rychle na slabém ohni mícháme, až se vytvoří drobné žmolky. Zalijeme je vodou s polévkovou kostkou a povaříme. Do jíšky je možné přidat i drobně nasekanou cibuli nebo část pórku. Hotovou vaječnou polévku ochutíme drobně nasekaným libečkem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. ledna 2017
Rychlá vaječná polévka s libečkem
2 l vody, sůl, polévková kostka, 2 lžíce krájeného libečku, 3 lžíce sádla, vejce, 3 lžíce krupičky
Ze sádla a krupičky připravíme jíšku, do ní zamícháme vejce a rychle na slabém ohni mícháme, až se vytvoří drobné žmolky. Zalijeme je vodou s polévkovou kostkou a povaříme. Do jíšky je možné přidat i drobně nasekanou cibuli nebo část pórku. Hotovou vaječnou polévku ochutíme drobně nasekaným libečkem.
Ze sádla a krupičky připravíme jíšku, do ní zamícháme vejce a rychle na slabém ohni mícháme, až se vytvoří drobné žmolky. Zalijeme je vodou s polévkovou kostkou a povaříme. Do jíšky je možné přidat i drobně nasekanou cibuli nebo část pórku. Hotovou vaječnou polévku ochutíme drobně nasekaným libečkem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat