21. ledna 2017

Kotlíková polévka

250 g hovězí maso přední bez kosti, 100 g uzená slanina, 2 cibule, 2 lžíce olej, česnek, bobkový list, lžička tymián, 2 mrkev, paprika, sůl, polévkové koření, petrželka, pažitka
Do hrnce dáme rozehřát olej a na malé kostičky nakrájenou slaninu. Když je slanina rozehřátá, přidáme na kostičky nakrájené maso a na plátky nakrájenou cibuli. Maso za častého míchání osmahneme ze všech stran. Když je cibule zlatavá, přidáme 3/4 litru vody. Povaříme asi deset minut a přidáme utřený česnek, bobkový list, tymián, na proužky nakrájenou papriku a na kolečka nakrájenou mrkev. Přiklopíme pokličkou a vaříme asi třicet minut. Podle chuti přisolíme, případně dochutíme polévkovým kořením. Kotlíkovou polévku před podáváním posypeme drobně nasekanou petrželkou a pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat