21. ledna 2017

Kmínová polévka s nočky

1,5 l vody, 2 lžíce hladké mouky, drcený kmín, zelená petrželka, 80 g kořenové zeleniny, 40 g másla
nočky:  50 g másla, 3 lžíce mléka, 120 g hrubé mouky, sůl, vejce 
Dáme si vařit osolenou vodu na polévku. Na pánvičce si připravíme z másla a hladké mouky červenou jíšku. Na rozpáleném másle si usmažíme za stálého míchání na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a půl kávové lžičky mletého kmínu. Osmaženou zeleninu přidáme do vody na polévku a polévku zahustíme jíštkou. Dobře povaříme (asi 10 minut od počátku varu po přidání jíšky). Zatím si utřeme máslo se solí, přidáme vajíčko, mléko a mouku a těsto dobře promícháme. Kávovou lžičkou namočenou ve vodě z těsta vykrajujeme nočky, rychle je vkládáme do vařící kmínové polévky a povaříme asi 6 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat