21. ledna 2017

Nepravá dršťková polévka

2-3 l vody, cibule, 200 g hlívy ústřičné, sůl, 0,5 lžičky pálivé papriky, 4 stroužky česneku, 3 lžíce sádla, lžička majoránky, 2 lžíce sladké papriky, 4 lžíce hladké mouky 
Hlívu si očistíme a nakrájíme na tenčí proužky zhruba velikosti malíčku. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji na kostičky, oloupeme si i česnek. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, hladkou mouku a osmahneme dozlatova. Poté přidáme mletý pepř, sladkou i pálivou papriku, zalijeme troškou vody, dobře rozmícháme a doplníme zbývající množství vody. Opět promícháme a přivedeme k varu. Přidáme nakrájené houby, prolisovaný česnek, sůl a majoránku. Vaříme do změknutí hlívy ústřičné (trvá zhruba hodinu). Hotovou nepravou dršťkovou polévku můžeme ozdobit nudličkami pórku a podávat ji s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat