Ve velkém hrnci na másle s trochou oleje oblanšírujeme plátky masa a kolečka cibule. Přidáme pepř, hřebíček a lžičku sójové omáčky. Zalijeme dostatečným množstvím vody a vaříme cca 2 hodiny. Vývar přecedíme do nového hrnce a necháme vychladnout. Z povrchu sebereme tuk. Do vývaru vrátíme kousky telecího masa a opět ho přivedeme k varu. Přidáme pokrájené houby a smetanu, do které jsme vmíchali muškátový květ. Zvlášť si předvaříme těstoviny al dente. Kukuřičný škrob smícháme s mlékem, glutasolem, solí a pepřem. Směs vmícháme do polévky a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Těsně před podáváním přidáme do polévky těstoviny.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. ledna 2017
Telecí polévka s houbami a těstovinami
400 g telecího masa, 1,5 litru vody, cibule, 5 kuliček zeleného pepře, 4 hřebíčky, 0,5 lžičky mletého muškátového květu, 150 g hlívy ústřičné, kelímek smetany ke šlehání, 150 g těstovin, lžíce kukuřičného škrobu, 3 lžíce mléka, sůl, pepř, glutasol, lžička sójové omáčky
Ve velkém hrnci na másle s trochou oleje oblanšírujeme plátky masa a kolečka cibule. Přidáme pepř, hřebíček a lžičku sójové omáčky. Zalijeme dostatečným množstvím vody a vaříme cca 2 hodiny. Vývar přecedíme do nového hrnce a necháme vychladnout. Z povrchu sebereme tuk. Do vývaru vrátíme kousky telecího masa a opět ho přivedeme k varu. Přidáme pokrájené houby a smetanu, do které jsme vmíchali muškátový květ. Zvlášť si předvaříme těstoviny al dente. Kukuřičný škrob smícháme s mlékem, glutasolem, solí a pepřem. Směs vmícháme do polévky a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Těsně před podáváním přidáme do polévky těstoviny.
Ve velkém hrnci na másle s trochou oleje oblanšírujeme plátky masa a kolečka cibule. Přidáme pepř, hřebíček a lžičku sójové omáčky. Zalijeme dostatečným množstvím vody a vaříme cca 2 hodiny. Vývar přecedíme do nového hrnce a necháme vychladnout. Z povrchu sebereme tuk. Do vývaru vrátíme kousky telecího masa a opět ho přivedeme k varu. Přidáme pokrájené houby a smetanu, do které jsme vmíchali muškátový květ. Zvlášť si předvaříme těstoviny al dente. Kukuřičný škrob smícháme s mlékem, glutasolem, solí a pepřem. Směs vmícháme do polévky a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Těsně před podáváním přidáme do polévky těstoviny.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat