21. ledna 2017

Rakouska rybí polévka

1,5 l vody, 400 g kapra a mlíčí, 300 g sterilovaného hrášku, 200 g kořenové zeleniny, 1 dl kysané smetany, houska, sůl, pepř, ocet, citronová kůra
Očištěného a opláchnutého kapra a mlíčí dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, osolíme, okořeníme asi 5 bobulkami pepře a uvaříme do měkka. Maso a mlíčí vyjmeme a vývar přecedíme. Ve vývaru uvaříme na kostičky nakrájenou zeleninu. Rybí maso obereme, mlíčí pokrájíme nadrobné kousky a spolu se zeleninou a hráškem rozmixujeme. Dáme zpět do vývaru a spolu s kouskem citronové kůry ještě chvíli povaříme. Dochutíme lžící octa a trochou soli. Na talíři rybí polévku ozdobíme kopečkem smetany, zvlášť podáváme osmaženou, na kostičky pokrájenou housku.

Žádné komentáře:

Okomentovat