Anglickou slaninu nakrájíme na tenké proužky a osmahneme na vlastní šťávu. Přilijeme malé množství oleje a vhodíme nadrobno nasekanou cibuli. Důkladně podusíme. Přihodíme na větší kousky nakrájenou mrkev, kořen petržele a celer. Osolíme a mírně podusíme, aby zelenina byla poloměkká. Odpařenou šťávu doplníme malým množstvím vody. Krůtí prsíčka nakrájíme na kostičky, přihodíme na zeleninový základ a opékáme tak dlouho, dokud maso nezíská bílou barvu. Potom přidáme lečo a zelené fazole. Ochutíme pepřem a mletým kmínem. Podlijeme vodou a přihodíme na kostičky nakrájené brambory. Do polévky nastrouháme česnek a vhodíme nadrobno nasekanou petrželovou nať. V misce rozmícháme zakysanou smetanu s malým množsvím horké polévky, směs nalijeme do polévky a ještě jednou ji přivedeme k varu. Před podáváním ozdobíme petrželovou natí.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. ledna 2017
Drůbeží polévka
Příprava pro 4 osoby: 50 dkg krůtích prsíček; 10 dkg anglické slaniny; 2 cibule; 3 stroužky česneku; 15 dkg leča; 1 mrkev; 15 dkg zelených fazolí; 1 celer; 1 kořen petržele; 2 brambory; 2 dl zakysané smetany; 1 svazek petrželové natě; 1 dl oleje; sůl; pepř; mletý kmín
Anglickou slaninu nakrájíme na tenké proužky a osmahneme na vlastní šťávu. Přilijeme malé množství oleje a vhodíme nadrobno nasekanou cibuli. Důkladně podusíme. Přihodíme na větší kousky nakrájenou mrkev, kořen petržele a celer. Osolíme a mírně podusíme, aby zelenina byla poloměkká. Odpařenou šťávu doplníme malým množstvím vody. Krůtí prsíčka nakrájíme na kostičky, přihodíme na zeleninový základ a opékáme tak dlouho, dokud maso nezíská bílou barvu. Potom přidáme lečo a zelené fazole. Ochutíme pepřem a mletým kmínem. Podlijeme vodou a přihodíme na kostičky nakrájené brambory. Do polévky nastrouháme česnek a vhodíme nadrobno nasekanou petrželovou nať. V misce rozmícháme zakysanou smetanu s malým množsvím horké polévky, směs nalijeme do polévky a ještě jednou ji přivedeme k varu. Před podáváním ozdobíme petrželovou natí.
Anglickou slaninu nakrájíme na tenké proužky a osmahneme na vlastní šťávu. Přilijeme malé množství oleje a vhodíme nadrobno nasekanou cibuli. Důkladně podusíme. Přihodíme na větší kousky nakrájenou mrkev, kořen petržele a celer. Osolíme a mírně podusíme, aby zelenina byla poloměkká. Odpařenou šťávu doplníme malým množstvím vody. Krůtí prsíčka nakrájíme na kostičky, přihodíme na zeleninový základ a opékáme tak dlouho, dokud maso nezíská bílou barvu. Potom přidáme lečo a zelené fazole. Ochutíme pepřem a mletým kmínem. Podlijeme vodou a přihodíme na kostičky nakrájené brambory. Do polévky nastrouháme česnek a vhodíme nadrobno nasekanou petrželovou nať. V misce rozmícháme zakysanou smetanu s malým množsvím horké polévky, směs nalijeme do polévky a ještě jednou ji přivedeme k varu. Před podáváním ozdobíme petrželovou natí.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat