Asi ½ lžíce sádla rozpustíme, přidáme 1 lžíci mouky, trochu kmínu. Mouku opražíme do zlatova a zalejeme asi 1/4 litrem studené vody a vaříme 5 minut. 1 až 4 stroužky česneku rozetřeme se solí a vmícháme do odstavené polévky. Na talíř nakrájíme kousky chleba (mohou být i opražené nebo topinka) a zalejeme horkou polévkou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Rychlá polévka s česnekem
sádlo, kmín, hrubá nebo polohrubá mouka, česnek, sůl, chléb
Asi ½ lžíce sádla rozpustíme, přidáme 1 lžíci mouky, trochu kmínu. Mouku opražíme do zlatova a zalejeme asi 1/4 litrem studené vody a vaříme 5 minut. 1 až 4 stroužky česneku rozetřeme se solí a vmícháme do odstavené polévky. Na talíř nakrájíme kousky chleba (mohou být i opražené nebo topinka) a zalejeme horkou polévkou.
Asi ½ lžíce sádla rozpustíme, přidáme 1 lžíci mouky, trochu kmínu. Mouku opražíme do zlatova a zalejeme asi 1/4 litrem studené vody a vaříme 5 minut. 1 až 4 stroužky česneku rozetřeme se solí a vmícháme do odstavené polévky. Na talíř nakrájíme kousky chleba (mohou být i opražené nebo topinka) a zalejeme horkou polévkou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat