Zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a podusíme ji na polovině tuku. Podušenou zeleninu podlijeme a dobře povaříme. Na druhé polovině zpěníme drobně nakrájenou cibulku a přidáme rozdrobené droždí, které opražíme do zlatova. Když začne dobře vonět, přidáme je do povařené polévky. Polévku ještě chvíli necháme vařit. Na kousku tuku osmažíme housku, nakrájenou na kostičky a přelijeme na talíři hotovou polévkou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Polévka z droždí
1 l vody, šálek kořenové zeleniny, 5 dkg másla, 5 dkg droždí, cibule, sul, zelená petrželka
Zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a podusíme ji na polovině tuku. Podušenou zeleninu podlijeme a dobře povaříme. Na druhé polovině zpěníme drobně nakrájenou cibulku a přidáme rozdrobené droždí, které opražíme do zlatova. Když začne dobře vonět, přidáme je do povařené polévky. Polévku ještě chvíli necháme vařit. Na kousku tuku osmažíme housku, nakrájenou na kostičky a přelijeme na talíři hotovou polévkou.
Zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a podusíme ji na polovině tuku. Podušenou zeleninu podlijeme a dobře povaříme. Na druhé polovině zpěníme drobně nakrájenou cibulku a přidáme rozdrobené droždí, které opražíme do zlatova. Když začne dobře vonět, přidáme je do povařené polévky. Polévku ještě chvíli necháme vařit. Na kousku tuku osmažíme housku, nakrájenou na kostičky a přelijeme na talíři hotovou polévkou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat