Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě s pridaním kmínu je uvaříme do měkka. Potom je prolisujeme, zalijeme vařicím mlékem a povaříme. Nakonec polévku zjemníme žloutkem, který rozkvedláme v troše vývaru z brambor a přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Polévka skleněná
30 dkg bramboru, lžíce másla, kmín, sul, 1/4 l mléka, zelená petrželka, na kostičky nakrájený chléb, máslo na osmažení
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě s pridaním kmínu je uvaříme do měkka. Potom je prolisujeme, zalijeme vařicím mlékem a povaříme. Nakonec polévku zjemníme žloutkem, který rozkvedláme v troše vývaru z brambor a přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku.
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě s pridaním kmínu je uvaříme do měkka. Potom je prolisujeme, zalijeme vařicím mlékem a povaříme. Nakonec polévku zjemníme žloutkem, který rozkvedláme v troše vývaru z brambor a přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat