Ušleháme celá vejce, zamícháme krupicí a na pánvi na dvakrát po obou stranách upečeme. Opečený svítek rozkrájíme, dáme na kastrolek, zalijeme jen mírně osolenou vodou a pod pokličkou dusíme, až je svítek měkký a voda se vyvaří. Slaný svítek podáváme s hlávkovým salátem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
15. ledna 2017
Krupicový svítek
3 vejce, 30 dkg krupice, špetka soli, 3 dkg tuku na pánev, voda
Ušleháme celá vejce, zamícháme krupicí a na pánvi na dvakrát po obou stranách upečeme. Opečený svítek rozkrájíme, dáme na kastrolek, zalijeme jen mírně osolenou vodou a pod pokličkou dusíme, až je svítek měkký a voda se vyvaří. Slaný svítek podáváme s hlávkovým salátem.
Ušleháme celá vejce, zamícháme krupicí a na pánvi na dvakrát po obou stranách upečeme. Opečený svítek rozkrájíme, dáme na kastrolek, zalijeme jen mírně osolenou vodou a pod pokličkou dusíme, až je svítek měkký a voda se vyvaří. Slaný svítek podáváme s hlávkovým salátem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat