Očištěný celer nakrájíme na nudličky, přidáme na plátky nakrájené, očištěné a oloupané žampiony a osmažíme na másle. Podušené zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Připravíme si jíšku, zahustíme ji polévkou, osolíme, přidáme masox, strouhaný muškátový oříšek a dobře povaříme. Hotovou polévku zjemníme žloutkem, rozkvedlaným v mléce. Podle chuti mužeme ochutit citrónovou šťávou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Celerová polévka se žampióny
1 l vody, 1/2 celeru, 10 dkg žampionu, 5 dkg másla, 4 dkg mouky, sul, 1/2 masoxu, špetka muškátového oříšku, citrónová šťava, 1/8 l mléka a žloutek, žemle a tuk na osmažení
Očištěný celer nakrájíme na nudličky, přidáme na plátky nakrájené, očištěné a oloupané žampiony a osmažíme na másle. Podušené zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Připravíme si jíšku, zahustíme ji polévkou, osolíme, přidáme masox, strouhaný muškátový oříšek a dobře povaříme. Hotovou polévku zjemníme žloutkem, rozkvedlaným v mléce. Podle chuti mužeme ochutit citrónovou šťávou.
Očištěný celer nakrájíme na nudličky, přidáme na plátky nakrájené, očištěné a oloupané žampiony a osmažíme na másle. Podušené zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Připravíme si jíšku, zahustíme ji polévkou, osolíme, přidáme masox, strouhaný muškátový oříšek a dobře povaříme. Hotovou polévku zjemníme žloutkem, rozkvedlaným v mléce. Podle chuti mužeme ochutit citrónovou šťávou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat