Brambory uvaříme ve slupce. Na pánvi orestujeme slaninu a škvarky a rozmačkáme s brambory. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na sádle do sklovata, zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme zelí a vaříme do měkka. Dochutíme šlehačkou, cukrem, octem, solí a pepřem. Podáváme s vejcem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Bramborová polévka se škvarky
1 kg brambor, 20 dkg slaniny, 20 dkg škvarků, 1 kg zelí, hladká mouka, 2 dl šlehačky, 2 cibule, ocet, cukr, sůl, pepř, petrželka, vejce uvařené natvrdo, sádlo
Brambory uvaříme ve slupce. Na pánvi orestujeme slaninu a škvarky a rozmačkáme s brambory. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na sádle do sklovata, zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme zelí a vaříme do měkka. Dochutíme šlehačkou, cukrem, octem, solí a pepřem. Podáváme s vejcem.
Brambory uvaříme ve slupce. Na pánvi orestujeme slaninu a škvarky a rozmačkáme s brambory. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na sádle do sklovata, zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme zelí a vaříme do měkka. Dochutíme šlehačkou, cukrem, octem, solí a pepřem. Podáváme s vejcem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat