20. ledna 2017

Vývar s kyselou smetanou

5 středně velkých brambor, 1 l. vývaru, půl sklenice sterilovaného sladkokyselého zelí, lžíce kmínu, sušené houby, kyselou smetanu, 3-4 lžíce hladké mouky, ocet, sůl, cukr, 4 vejce
Do litru silného vývaru přidáme pět středně velkých brambor nakrájených na kostky a necháme je vařit do poloměka. Pak přidáme půl sklenice (podle gusta, může být i víc) sterilovaného sladkokyselého zelí, lžíci kmínu a předem uvařené sušené houby (asi hrst). Polévku zahustíme kyselou smetanou, do které jsme zašlehali tři až čtyři lžíce hladké mouky. Povaříme. Dochutíme octem, solí a cukrem. Do hotové polévky nakonec vmícháme čtyři uvařená a nadrobno nasekaná vejce. Podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat