20. ledna 2017

Vývar-recept

1 lžíce oleje, 1 střední cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka bujónu (může být BIO zeleninový), 4 větší brambory, hrnek kysaného zelí, 1 sladká smetana 12% nebo 30 %(0,25l), mletý kmín, mletá sladká paprika, sůl
Rozpálíme olej, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Po malých částech přidáváme za stálého míchání vodu (cca 0,05 l). Vznikne kaše, do které přidáme koření a bujón. Přidáme další 0,1 l vody. Po rozvaření bujónové kostky přidáme 0,25 l vody plus na kostky pokrájené brambory. Vaříme asi 10 minut. Přidáme 0,5 l vody a zelí, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Přidáme smetanu a necháme prohřát, už nevaříme. Podle chuti dosolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat