20. ledna 2017

Polévka Bellini

1/2 kuřete, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 50 g cibule, 20 g oleje, vejce, 50 g celozrnné krupice, muškátový květ, sůl, petrželku
Z kuřete a zeleniny uvaříme vývar, procedíme, maso a zeleninu nakrájíme na nudličky a dáme na teplé místo. Do vývaru zavaříme krupicové noky, které připravíme takto: Do 1/16 l osolené vařící vody přidáme olej a za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme tak dlouho, až se utvoří tuhé těsto, které se nepřichytává na stěny a vařečku. Do vychladlého těsta vmícháme vejce a muškátový květ. Lžičkou vykrajujeme noky, ve vývaru vaříme 3 min. Nakonec vložíme maso, zeleninu, petrželku a prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat