20. ledna 2017

Gulášová polévka po domácku

25 dkg hovězí kližky, 4 dkg rostlinného tuku (nebo sádla), 1 cibule, mletá sladká paprika, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, kmín, 1 krajíček tvrdšího chleba, 2 středně velké brambory, ostrý kečup, majoránka, 10 dkg párku (nebo točeného salámu), petrželka, 1,25 l vody
V hrnci rozehřejeme tuk, přidáme na menší kousky nakrájené maso, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Zasypeme paprikou, přidáme česnek utřený se solí, pepř, drcený kmín, maličko podlijeme a dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, přidáme na kousky rozlámaný chléb, dolijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme dále, až je vše měkké. Polévku dochutíme kečupem, solí a rozemnutou majoránkou. Přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou uzeninu a necháme přejít var. Doplníme jemně nakrájenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat