V hrnci rozehřejeme tuk, přidáme na menší kousky nakrájené maso, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Zasypeme paprikou, přidáme česnek utřený se solí, pepř, drcený kmín, maličko podlijeme a dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, přidáme na kousky rozlámaný chléb, dolijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme dále, až je vše měkké. Polévku dochutíme kečupem, solí a rozemnutou majoránkou. Přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou uzeninu a necháme přejít var. Doplníme jemně nakrájenou petrželkou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Gulášová polévka po domácku
25 dkg hovězí kližky, 4 dkg rostlinného tuku (nebo sádla), 1 cibule, mletá sladká paprika, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, kmín, 1 krajíček tvrdšího chleba, 2 středně velké brambory, ostrý kečup, majoránka, 10 dkg párku (nebo točeného salámu), petrželka, 1,25 l vody
V hrnci rozehřejeme tuk, přidáme na menší kousky nakrájené maso, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Zasypeme paprikou, přidáme česnek utřený se solí, pepř, drcený kmín, maličko podlijeme a dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, přidáme na kousky rozlámaný chléb, dolijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme dále, až je vše měkké. Polévku dochutíme kečupem, solí a rozemnutou majoránkou. Přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou uzeninu a necháme přejít var. Doplníme jemně nakrájenou petrželkou.
V hrnci rozehřejeme tuk, přidáme na menší kousky nakrájené maso, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Zasypeme paprikou, přidáme česnek utřený se solí, pepř, drcený kmín, maličko podlijeme a dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, přidáme na kousky rozlámaný chléb, dolijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme dále, až je vše měkké. Polévku dochutíme kečupem, solí a rozemnutou majoránkou. Přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou uzeninu a necháme přejít var. Doplníme jemně nakrájenou petrželkou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat