8
kuřecích kýt, 300 g kuřecích jater, 200 g pórku, sójová omáčka, kečup,
grilovací koření (lze i jiné druhy) sůl na dochucení, olej na smažení
Kuřecí kýty vykostíme
(ale lze nechat), naklepeme (i s kostí), osolíme z obou stran, opepříme,
potřeme grilovacím kořením (koření gurmán, jen česnek, čínské atd.). Připravené
maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji (aby se vytvořila kůrčička), obrátíme
a opečeme z druhé strany. Maso vyndáme, a na použitém oleji zprudka opečeme
nakrájená játra, shrneme na jednu polovinu a na druhou vysypeme jemně nakrájený
pórek a opečeme. Mícháme jak pórek i játra. Přidáme kečup a vše promícháme,
přidáme sójovou omáčku, a jen prohřejeme. Nakonec játra osolíme. Kuřecí maso
podáváme na talíři přelité (utajené) játry s pórkem. Možno podávat bez přílohy.
Žádné komentáře:
Okomentovat