25. května 2012

. Pstruh po čínsku


1 kg pstruhů, 2 cibule, máčený oddenek zázvoru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce hovězího vývaru, zelený paprikový lusk, mrkev, 50 g pórku, 50 g máčených tvrdých hub, 2 lžíce červeného dezertního vína, 2 lžíce octa, 4 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce cukru, lžička glutasolu, 2 lžíce máčeného škrobu, sůl, olej

Celé vykuchané ryby po délce nařízneme, důkladně potřeme směsí drobně nakrájené cibulky, zázvoru a soli, obalíme v máčeném škrobu a ryby nad pánví přeléváme horkým olejem až se řezy otevřou. Potom ryby položíme na pánev a na mírném ohni pečeme do měkka při několikerém obracení. Mezitím si rozpálíme trochu oleje, zpěníme na něm sekanou cibulku a zázvor nakrájený na plátky. Pak přidáme rajčatový protlak, promícháme, přelijeme směsí vína, sójové omáčky, octa, vývaru, pepře, cukru a špetky soli. Uvedeme do varu a zahustíme máčeným škrobem. Po provaření přidáme na nudličky nastrouhanou zeleninu, houby, glutasol a krátce povaříme. Hotové ryby položíme na mísu, přelijeme omáčkou se zeleninou, pokapeme horkým olejem a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat