kuře,
3 červené papriky, 500 g žampiónů, 2 pórky, 2 polévkové lžíce sádla, sůl, bílý
pepř, sladká paprika (koření), špetka cukru, 3/8 l kuřecího vývaru, 1/8 l
bílého vína, 2 lžičky solamylu, 3 polévkové lžíce šlehačky, trochu citrónové šťávy,
plátky citronu na ozdobení
Kuře omyjeme a
osušíme. Rozdělíme je na 8 kousků. Papriky očistíme a nakrájíme na čtverečky.
Žampiony omyjeme a nakrájíme. Pórky nakrájet na kolečka. Ve velké pánvi nebo
kastrole zahřejeme máslo, kousky kuřete na něm opečeme do zlatohněda. Maso po
celou dobu stále obracíme, aby bylo opečené ze všech stran. Osolíme, opepříme a
okořeníme sladkou paprikou. Pokrm podlijeme kuřecím vývarem a vínem. Přiklopíme
poklicí a dusíme zhruba 30 minut. Přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme ještě 10
minut. Ve smetaně rozkvedláme solamyl. Touto směsí zahustíme omáčku a přibližně
3 minuty za občasného míchání a při mírném ohni ještě povaříme. Na závěr omáčku
dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou. Kuře podáváme v omáčce
ozdobené plátky citronu. Příloha: brambory, hranolky.
Žádné komentáře:
Okomentovat