půlka kapra, hlava, ocas, jikry, 150 g cibule,
50 g petržele, 50 g mrkve, 2 stroužky česneku, 10 zrnek pepře, rajče, zelená
paprika, sůl, želatina, cukr, ocet, 2 natvrdo vařená vejce
Hlavu, ocas a jikry, všechnu zeleninu a pepř
vaříme v osolené vodě asi půl hodiny. Vývar procedíme a vroucí nalijeme na kapra,
jehož hřbet jsme několikrát nakrojili. Když je kapr měkký přendáme ho na mísu.
Vývar přes plátno ještě procedíme a na každé 2 dcl vývaru přidáme lžičku octa,
lžičku cukru, a 10 g želatiny. Roztok necháme ztuhnout, pak ho nařežeme na malé
kousky a kapra jimi pokryjeme a přizdobíme kolečky natvrdo vařených vejec.
Žádné komentáře:
Okomentovat