700 g kapra, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 2
dcl mléka, 50 g ementálu, 4 vejce, pepř, muškátový oříšek, sůl, olej,
strouhanka
Maso podusíme na části másla, zbavíme kůže,
vykostíme a umeleme. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku,
zalijeme ji studeným mlékem a zvolna přivedeme k varu. Po zhoustnutí omáčku
odstavíme a po vychladnutí do ní přidáme mleté rybí maso, žloutky, strouhaný
ementál, koření a sůl. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, vše vlijeme do
olejem vymazané a strouhankou vysypané formy a vaříme asi hodinu v páře. Nákyp
podáváme s rajskou omáčkou nebo jen politý rozpuštěným máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat