4 porce kapra, 100 g másla, sůl, na omáčku:
100 g cibule, 100 g rajského protlaku, 2 stroužky česneku, zelená paprika,
lžička čerstvě pokrájených lístků bazalky, lžíce citrónové šťávy, bobkový list,
špetka pálivé papriky, 2 lžíce oleje, lžička cukru, sůl
Porce kapra srovnáme do ohnivzdorné mísy,
rozdrobíme na ně máslo, přikryjeme pergamenem a 20 minut pečeme. Měkkou rybu
polijeme horkou omáčkou. Omáčka: Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, zelenou
papriku a česnek, přidáme bazalkové lístky, rajský protlak, koření, citrónovou
šťávu, asi 2 dcl vody, cukr a sůl, povaříme 15 minut a procedíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat