23. května 2012

Kuře po selsku


velké kuře, 100 g anglické slaniny, 150 g oleje, 1800 g brambor, velká cibule, svazeček libečku, 50 g uzeného bůčku, 2 lžíce rajčatového protlaku, vývar, pepř, sůl

Očištěné kuře rozporcujeme, osolíme, opepříme a na oleji ze všech stran opečeme. Vyjmeme, ve šťávě opečeme kolečka oloupaných brambor i kolečka cibule. Připravené maso urovnáme do zapékací misky, poklademe opečenými brambory s cibulkou a přelijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali kečup. Podle chuti osolíme a přidáme libeček ve svazečku. Pokrm dusíme v troubě doměkka, libeček ke konci úpravy vyjmeme. Porce na talířích můžeme ozdobit čerstvou zeleninou - kolečky rajčat, proužky paprik nebo alespoň usekanou zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat