pstruh, 100 g bílé veky, 50 g karotky, 50 g
vyloupaného hrášku, 50 g kukuřice, 2 vejce, 2 lžíce šlehačky, 1 dcl bílého
vína, 10 g želatiny, pepř, muškátový květ, sůl, salátová okurka, pórek, červená
paprika
Pstruha podélně rozpůlíme a vyjmeme páteř. Obě
půlky položíme do alobalu. Veku nakrájíme na kostičky, zvlhčíme ji šlehačkou,
přidáme vejce, muškátový květ, víno, pepř a sůl. Zlehka vše promícháme, přidáme
na malé kostičky nakrájenou karotku, hrášek a zrna mladé kukuřice. Půlky
pstruha osolíme, poprášíme zrnitou želatinou a pokryjeme je připravenou
nádivkou. Alobal pečlivě uzavřeme, Vložíme do horké vody a vaříme asi při
teplotě 90 stupňů (ne plný var) po dobu asi 20 minut. Ze zchladlé rolády
sejmeme alobal a porce přendáme na talíř, ozdobíme kolečky nakrájené okurky,
pórku a červené papriky a podáváme jako studený předkrm.
Žádné komentáře:
Okomentovat