26. května 2012

Kuřecí prsíčka se špenátem

150 g pohanky. 3/4 l zeleninového vývaru, 300 g čerstvého špenátu, 100 g žampiónů, mrkev, 150 g kuřecích prsíček,  svazeček pažitky, lžíce medu, 6 lžic octa, sůl, pepř, 8 lžic ořechového oleje

Pohanku vysypeme do vařícího vývaru a necháme pod pokličkou nabobtnat. Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme a opékáme 10 minut po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a na tuku krátce osmahneme plátky žampiónů. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Omyté listy špenátu, maso nakrájené na nudličky, žampióny a nabobtnalou pohanku urovnáme na talíře a bohatě zakapeme zálivkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat