22. května 2012

Kapr na sardeli


800 g kapra, 200 g vařeného uzeného masa, 100 g žampiónů, lžička sardelové pasty, 1 dcl červeného vína, lžička rajského protlaku, 2 stroužky česneku, cibule, sůl, pepř, citrónová šťáva, 5 lžic oleje, 50 g másla, petrželka

Rybu bez kůže a větších kostí pokrájíme na kousky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme hodinu v chladu, pak maso osolíme, poprášíme pepřem, na oleji osmahneme ustrouhanou cibuli, utřený česnek, přidáme houby, maso, vše zalijeme vínem, v němž jsme rozmíchali sardelovou pastu a protlak a pečeme asi půl hodiny. Hotový pokrm omastíme čerstvým máslem, ozdobíme petrželkou a posypeme mletým uzeným masem.

Žádné komentáře:

Okomentovat