800 g kapra, 600 g hlávkového zelí, 50 g
cibule, 50 g slaniny, 50 g sádla, 100 g čerstvých hub (nejlépe lišek), lžíce hladké
mouky, 2 jablka, 3 dcl silného masového vývaru, lžíce rajského protlaku, pepř,
lžíce octa, cukr, sůl
Rybu stáhneme, vykostíme, pokrájíme na
kostičky a osolíme. Zelí nastrouháme, přelijeme vroucí vodou, zalijeme vývarem,
přidáme pokrájené hoby, cibuli a vaříme 20 minut. Maso opepříme, obalíme v
mouce, osmažíme na sádle a rozškvařené slanině, přidáme k zelí spolu s
oloupanými a pokrájenými jablky a dusíme dalších 15 minut. Zahustíme jíškou
připravenou na sádle a slanině zbylé od smažení masa, dochutíme protlakem,
přisladíme, popř. přikyselíme a dosolíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat