23. května 2012

Kapr s omáčkou "Orly"


800 g kapra,  vejce, 3 lžíce hladké mouky, špetky pepře, sladké papriky, muškátového oříšku, soli, 2 dcl oleje, mléko,  na omáčku : 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, stroužek česneku, lžíce cukru, 4 rajčata, 3 lžíce rajského protlaku,  bobkový list, pepř, sůl

Mouku, sůl a koření smícháme se žloutkem a mlékem  na hustší palačinkové těsto. Přidáme sníh z bílku, osolené kusy ryb v těstíčku smočíme, osmažíme na oleji a horké poléváme omáčkou. Omáčka : na másle s olejem osmahneme nastrouhanou cibuli, utřený česnek, nakrájená rajčata, protlak, cukr, sůl, koření a 20 minut vaříme. Hotovou omáčku přecedíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat