500
g kuřecích prsíček, 2 lžíce škrobové moučky, 4 lžíce sójové omáčky, lžíce
suchého sherry, 2 lžíce oleje, 2 kousky 2,5 cm dlouhé čerstvého zázvoru, 2 stroužky
česneku, 450 g brokolice, velká červená paprika, 4,5 dl drůbežího vývaru, 100 g
těstovinových mašliček, 30 g piniových oříšků nebo mandlí
Smícháme sherry se
sójovou omáčkou a se škrobem a ve směsi důkladně obalíme maso nakrájené na
proužky. Necháme marinovat asi čtvrt hodiny. Na lžíci oleje osmahneme ve vyšší
pánvi na tenké proužky nakrájený zázvor a česnek, přidáme na malé růžičky
rozebranou brokolici a necháme změknout. Děrovanou naběračkou vybereme zeleninu
do mísy. Přidáme zbylý olej a maso na něm opečeme, pak vyndáme a přidáme k
zelenině. Do pánve vlijeme vývar, přivedeme k varu a zavaříme těstoviny. Na
mírném ohni vaříme za občasného míchání asi 10 minut, až se vývar vsákne. Do
těstovin vmícháme maso se zeleninou a piniové oříšky. Necháme prohřát a
podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat