4 porce štiky, 600 g brambor, 200 g hub, 50 g
tvrdého sýra, 2 dcl kyselé smetany, 2 vejce, lžíce hladké mouky, 50 g másla, 5
lžic oleje, sůl, pepř
Porce osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v
mouce a po obou stranách opečeme na oleji. Porce přendáme do ohnivzdorné mísy a
na zbylém oleji osmažíme houby a přidáme je k masu. Porce obložíme na kolečka
nakrájenými syrovými brambory, rozčtvrcenými vařenými vejci, vše zalijeme
smetanovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a asi 20 minut pečeme. Omáčku
připravíme tak, že smetanu rozkvedláme s moukou, osolíme, přidáme máslo a za
stálého míchání povaříme.
Žádné komentáře:
Okomentovat