18. června 2012

Zvěřinové ragú na houbach

600 g srnčí (jelení nebo daňčí) kýty, 200 g čerstvých lesních hub (nebo žampionů), 3 velké cibule, 500 g rajčat, 100 ml bílého vína,100-200 ml vývaru (i z kostky), 200 ml kysané smetany,  lžička hladké mouky, hrst petrželky, 2—3 lžíce oleje, sůl, pepř
Odblaněnou kýtu nakrájíme na kostky, mírně osolíme, nepatrně opepříme a na rozehřátém oleji po všech stranách za občasného promíchání opečeme. Opečené maso vyjmeme a v témže tuku necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby a chvíli je dusíme, dokud nepustí šťávu.Pak přidáme opečené maso, podlijeme vše vínem, a když se vydusí, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, podlijeme trochu vývarem a dusíme dál doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou,vmícháme nasekanou petrželku a chvíli povaříme do zhoustnutí. Podáváme s knedlíkem a kouskem citronu.

Žádné komentáře:

Okomentovat