23. června 2012

Topinky se sýrovou směsí

8 plátků veky, 125 g strouhaného ementálu, lžička hořčice,lžíce smetany, velké rajče, trochu nasekané petrželky nebo pažitky, 20 g másla, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
V máslem vymazané nízké míse remosky opečeme po obou stranách plátky veky a vyjmeme je. Ve stejné míse remosky rozehřejeme máslo, vsypeme sýr a za občasného promíchání jej necháme rozehřát. Pak přidáme smetanu, hořčici, mírně osolíme a opepříme.Touto směsí topinky potřeme, poklademe plátky rajčete a vložíme je do předem vymyté nízké mísy remosky, kterou vymažeme máslem. Zakryjeme horkým víkem a zapečeme. Zdobíme nasekanou zelenou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat