20. června 2012

Smažený zeleninový talíř

800 g zeleniny (mrkev, cuketa, cibule, baklažán apod.), 2 vejce, mouka a strouhanka na obalení, olej na smažení podle potřeby, sůl
Cibuli a mrkev povaříme každou zvlášť v kastrolu v mírně osolené vodě dopoloměkka a scedíme. Omyté baklažány a cukety pokrájíme na asi 1 cm silná kolečka. Baklažány poklademe na talíř, posypeme solí, zatížíme jiným talířem a necháme půl hodiny vypotit.Vodu z baklažánů pak slijeme a osušíme je. Zeleninu potom mírně osolíme, poprášíme moukou, obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance a osmažíme v předem vyhřátém oleji v nízké míse remosky dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem a podle chuti s tatarskou nebo jinou ochucenou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat