17. června 2012

Smažený plněný telecí řízek

4 telecí řízky (po 150 g), 4 plátky šunky nebo šunkového salámu, 4 plátky toastového sýra, 2 vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení, olej podle potřeby, sůl, pepř
Na jemně naklepané řízky, mírně osolené a opepřené, poklademe plátek šunky, plátek sýra, řízky v polovině přeložíme a okraje paličkou k sobě dobře sklepeme, popřípadě zachytíme párátkem.Poprášíme je moukou, obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance a osmažíme po obou stranách v předem rozpáleném oleji v nízké míse remosky dozlatova. Podáváme s opečenými bramborami,hranolky nebo bramborovou kaší a s kouskem citronu. Vhodnou přílohou je dušená zelenina nebo zeleninový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat