21. června 2012

Zapečené brambory s mletým masem v alobalu

4 větší stejně velké brambory, 250 g mletého masa, cibule, 2 stroužky česneku, menší zelená paprika, 4 lžíce rajčatového protlaku, hrst petrželky, lžíce oleje, sůl, pepř
Oloupané brambory rozkrojíme podélně napůl a opatrně vydlabeme.Vnitřek brambor pokrájíme nadrobno. Jemně pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek zpěníme v kastrolu na oleji, přidáme maso,mírně osolíme, opepříme, vmícháme na proužky nakrájenou papriku, pokrájený vnitřek brambor a maso za stálého míchání ze všech stran opečeme. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať. Masovou směsí naplníme půlky brambor, které vložíme na alobal, jenž důkladně zabalíme, aby nevytekla šťáva, a poklademe je do nízké
remoskové mísy. Pečeme asi 50-60 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat