23. června 2012

Zapečené plněné houby se smetanou

12 větších hlaviček čerstvých lesních hub (nebo žampionů),50 g anglické slaniny, cibule, 4 vejce, 200 ml smetany (nebo mléka), 50 g tvrdého strouhaného sýra, hrst petrželky nebo pažitky, máslo na vymazání mísy, 50 g másla, sůl, pepř
Na slanině nakrájené na kostičky zpěníme drobně pokrájenou cibuli.Přidáme odkrojené nožičky z hub, které jemně pokrájíme a pod pokličkou podusíme doměkka. Nakonec přidáme mírně osolené,opepřené a rozšlehané 1 vejce a necháme je ztuhnout. Hlavičky hub mírně osolíme, opepříme, vložíme je do máslem vymazané nízké mísy remosky a na ně poklademe připravenou směs. Zalijeme je smetanou rozšlehanou se zbývajícími vejci a zapékáme asi 25 minut, dokud houby nezměknou. Po vypnutí remosky posypeme houby strouhaným sýrem a chvíli necháme tavit.

Žádné komentáře:

Okomentovat