20. června 2012

Plněné papriky s maserm ve smetanové omačce

4 velké papriky, asi 400 g jakéhokoli mletého masa, 600 g brambor, 2 menší cibule, 250 ml smetany, bujonová kostka, lžička oregana nebo majoránky, sůl, pepř
Paprikám odřízneme vršek, zbavíme je semínek a omyjeme je. Naplníme je mletým masem smíchaným s oreganem, solí a pepřem a narovnáme do hluboké mísy remosky špičkami dolů. Zalijeme je smetanou, do níž přidáme rozdrobenou bujonovou kostku, nasekanou cibuli a nakonec k paprikám přidáme na kostky nakrájené,oloupané brambory a dusíme společně doměkka. Obměna: Brambory můžeme vynechat a papriky podáváme podle chuti s vařenou rýží nebo s knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat