22. června 2012

Koláč se zeleninou

těsto: 250 g hladké mouky, 15 g droždí,  lžíce oleje, trochu vody,špetka soli
náplň: 400 g sezónní zeleniny (květák, hrášek, rajčata, květák, brokolice apod.), cibule, hrst petrželky, 50 g tvrdého strouhaného sýra,  lžička oregana, 2 lžíce oleje, olej na vymazání mísy, sůl, pepř

Těsto připravíme stejným způsobem jako na pizzu, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout asi hodinu na teplém místě. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, jednu větší a druhou menší.Větší část těsta rozválíme na pomoučeném válu na placku asi 5 mm silnou. Pomocí válečku těsto přeneseme a vložíme do nízké mísy remosky vymazané olejem. Rozložíme na ně vychladlou zeleninovou směs do výše 1 cm od okraje. Druhou část těsta rovněž rozválíme na 5 mm tenkou placku, kterou náplň zakryjeme a okraje obou placek pečlivě přimáčkneme k sobě. Povrch těsta propíchneme trochu vidličkou, mírně pomastíme olejem a pečeme asi 20-25 minut.Náplň připravíme tak, že na oleji podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní omytou nakrájenou zeleninu, mírně ji osolíme,opepříme, okořeníme a podusíme téměř dopoloměkka. Nakonec
ještě vmícháme nastrouhaný sýr a nasekanou petrželovou nať.

Žádné komentáře:

Okomentovat