23. června 2012

Zapečené houby s bramborami

400 g čerstvých hub, 750 g brambor, hrst petrželky, 2 vejce,100 ml vývaru (i z kostky), 200 ml smetany, větší cibule,2-3 větší stroužky česneku, špetka strouhaného muškátového oříšku, máslo na vymazání mísy,20 g másla, sůl, pepř
Do hluboké mísy remosky vymazané máslem poklademe část oloupaných, na plátky pokrájených brambor, na ně poklademe očištěné, na plátky nakrájené houby, posypeme trochou drobně pokrájené cibule a jemně nasekaným česnekem, mírně osolíme,opepříme a takto vytvoříme několik vrstev do spotřebování surovin. Celé podlijeme rozšlehanými vejci smíchanými se smetanou,vývarem, muškátovým oříškem, nasekanou petrželkou, zakryjeme rozpáleným víkem a necháme zapékat, dokud brambory nezměknou.

Žádné komentáře:

Okomentovat