22. června 2012

Zapečená bramborová kaše s pórkem

800 g brambor, sůl, 50 g másla, 200-300 ml mléka, 2 vejce, špetka strouhaného muškátového oříšku, 2 pórky,100 g tvrdého sýra, 20 g másla, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
Neoloupané brambory uvaříme rendlíku v mírně osolené vodě doměkka.Ještě horké je oloupeme a rozmačkáme nebo prolisujeme. Do bramborové kaše vmícháme postupně horké mléko, 50 g másla, trochu soli a špetku muškátového oříšku a vyšleháme na hladkou hustou kaši. Když kaše trochu vychladne, vmícháme do ní rozšlehaná vejce. Očištěný pórek pokrájíme nájemná kolečka, podusíme na zbývajícím másle a přidáme do kaše. Celou směs vložíme do nízké mísy remosky vymazané máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme asi 20-25 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat