18. června 2012

Králičí maso v alobalu

600 g vykostěného králičího masa, mrkev, petržel, větší cibule, snítka rozmarýnu nebo  lžička sušeného, 4 lžíce kečupu,trochu worcesterské omáčky, trochu citronové šťávy, hrst petrželky, olej na vymazání alobalu, sůl, pepř
Králičí maso, nejlépe z kýty, pokrájené na nudličky mírně osolíme,opepříme, smícháme s rozmarýnem, pokapeme citronem a necháme chvíli uležet. Pak králičí maso smícháme s nastrouhanou kořenovou zeleninou, nasekanou petrželkou a směs rozdělíme na čtyři stejně velké porce. Každou porci zvlášť dáme na olejem vymazaný alohal, posypeme nadrobno pokrájenou cibulí, pokapeme kečupem a worcesterskou omáčkou. Okraje alobalu důkladně uzavřeme, aby nevytekla šťáva, poklademe do nízké remoskové mísy, zakryjeme předem rozehřátým víkem a pečeme doměkka. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat